Nieuw P+R station Zutphen geopend 

Op 12 januari is de parkeergarage station Zutphen officieel geopend. Voor het publiek wordt de parkeergarage op 16 januari opengesteld. Kijk hier voor een impressie van de nieuwe P+R .

Aansprekend en functioneel ontwerp
De P+R bestaat uit vier bouwlagen. Drie etages zijn bestemd voor het parkeren van 375 auto’s. Op de begane grond kunnen meer dan 600 fietsen worden gestald. De nieuwe parkeergarage heeft de vorm en uitstraling van een pakhuis. Een verwijzing naar de historie van het gebied Noorderhaven dat volop in ontwikkeling is. Opvallend zijn de twee wokkelvormige hellingbanen, de houten ombouw en de stadsplattegrond van Zutphen die verwerkt is in de gevel.

Meerwaarde voor reiziger, stad en regio
Het gemakkelijk, veilig en dichtbij de auto kunnen parkeren bij het station draagt eraan bij dat meer mensen gebruik maken van de trein. Bij treinstations in Nederland liggen ongeveer 50.000 parkeerplaatsen waar treinreizigers kunnen parkeren. De komende jaren wordt er nog flink geïnvesteerd om bij meer stations in Nederland voldoende en kwalitatief goede parkeerplaatsen aan reizigers aan te bieden.

 

13 januari 2017