Nieuwe stationsomgeving Harderwijk geopend 

Harderwijk geeft een fraai visitekaartje af met een compleet nieuwe stationsomgeving. Het nieuwe stationsgebouw, de verkeerstunnel en de nieuwe fietsenstalling zijn officieel geopend!

Feestelijke en spectaculaire opening

Reizigers en belangstellenden werden getrakteerd op prikkelende muziek- en theateracts. Gebruikers van het station waren aangenaam verrast en vooral ook trots op ‘hun nieuwe station Harderwijk’. Een smile van oor tot oor was dan ook geen uitzondering.

Om 12.00 uur vond de spectaculaire openingshandeling plaats. Met een druk op de knop werden de freerunners uit de openingsfilm ‘tot leven gewekt’. Met het nodige kunst- en vliegwerk kwamen zij door de verkeerstunnel aangestormd en sprongen door een groot papieren doek. De commissaris van de Koning van Gelderland, de burgemeester en wethouder van Harderwijk en de regiodirecteuren van ProRail en NS (Ineke van Gent) waren zichtbaar onder de indruk.
Met de sprong door het doek met de tekst ‘Harderwijk #sluitjeaan!’ was de laatste ‘barrière’ geslecht waardoor alle vervoersmodaliteiten nu naadloos op elkaar aansluiten. Het station was hiermee officieel geopend!

 

Klaar voor de toekomst

Het nieuwe stationsgebouw is  van alle gemakken voorzien. Er zijn goede voorzieningen zoals een Kiosk met een comfortabele verwarmd wachten faciliteit. Ook is er een moderne toiletvoorziening.

Het nieuwe station is overzichtelijk waardoor de reiziger zich gemakkelijk kan oriënteren door goede zichtlijnen,  logische looproutes en goede informatievoorzieningen. De ruimtelijke opzet en het gebruik van bijvoorbeeld transparante liften dragen bij aan het gevoel van veiligheid. Daarnaast is er een nieuwe overdekte, bemenste fietsenstalling gebouwd met een capaciteit van 1500 fietsen. Je kunt hier je fiets de eerste24 uur gratis stallen. Aan de zuidzijde komen ook nog eens circa 600 plekken. Het  P+R is reeds vernieuwd en uitgebreid (van 180 naar 220 parkeerplekken). Het station is hiermee klaar voor de toekomst!

16 september 2016