Utrecht Centraal feestelijk geopend 

Utrecht Centraal is geopend

Woensdag 7 december was het feest op Utrecht Centraal.

Onder begeleiding van de Utrechtse presentator Joris Linssen hebben Staatssecretaris Sharon Dijksma, wethouder Victor Everhardt, directeur ProRail Pier Eringa en directeur NS Roger van Boxtel samen met alle reizigers het station geopend. Met vele reizigersselfies, een gezamenlijke foto, muziek, slingers en het bekende aftellen was het zover. Na 6 jaar verbouwen een belangrijk moment waarbij de Staatssecretaris nadrukkelijk al die mensen bedankte die er samen voor hebben gezorgd dat tijdens de verbouwing de winkel gewoon open bleef: de servicemedewerkers, de bouwers, de beheerder, de schoonmakers et cetera. Samen stonden ze trots op het podium.

 

Gedicht voor reizigers

De directeuren van ProRail en NS  boden de reizigers een mooi gedicht aan, om aan de beleving voor de reiziger wat extra’s toe te voegen. Als je de hal uitloopt bij de jaarbeurs staat het gedicht op de poot van het stadskantoor.
  

Terugkijken

Wil je het openingsmoment nog eens terugkijken: ga dan naar de Facebook bladzijde van Station Utrecht Centraal. Daar vind je opnamen van de bruiloft, de opening en het stations theater.

Of bekijk een impressie van de hele dag. 

 

Ontmoeten en verbinden

De ochtend begon met een meditatief moment: met yoga op de verdieping. De warme dekens en matjes waren meer dan welkom. Al snel nam de NS Harmonie het over en kregen de reizigers een warm en muzikaal welkom. Direct naar de harmonie stonden Trudy en Robert klaar voor hun ja woord. Met veel pers, gasten kwamen ze met de trein uit Amersfoort aan waar de burgemeester hen ontving voor de officiële ceremonie. Deze ochtend genoot veel belangstelling, van reizigers, bezoekers en ook aardig wat pers. De hele ochtend tot aan de openingshandeling stond verder in het teken van ontmoeten en verbinden. Er werd getrouwd voor een dag, zelfs hele afdelingen gaven elkaar het jawoord. Reismaatjes sjouwden vandaag de tassen en koffers voor reizigers en knoopten leuke gesprekjes aan. De piano, ondersteund met een sax en gitaar werden door vele mensen goed benut. Iedereen kon aanschuiven bij de muzikanten en samen muziek maken. Utrecht got talent.

 

Warm ondanks de kou

Het avondprogramma omvatte onder anderen een leuke speeddate of een optreden van twee singer-songwriters in de bistrot. De belangstelling was groot, de sfeer goed en ondanks de koude in de hal werd je er ook een beetje warm van.

 

 

8 december 2016