Gerenoveerde monumentale ruimtes en nieuwe trappen Amsterdam Centraal 

Donderdag 11 mei zijn de volledig gerenoveerde voormalige Wachtkamer 3e klasse en corridors naar de horeca aan het eerste perron van Amsterdam Centraal geopend. Voor deze grote renovatie- en restauratieklus heeft NS Stations een restauratiesubsidie ontvangen voor rijksmonumenten van de provincie Noord-Holland. Tegelijkertijd zijn twee nieuwe trappen vanuit de centrale hal naar de horeca aan het eerste perron in gebruik genomen, zodat reizigers straks wanneer de poortjes gesloten zijn, ook zonder OV-chipkaart deze verblijfshoreca kunnen bereiken.

Namens de provincie Noord-Holland verrichtte gedeputeerde Cultuur, Jack van der Hoek de opening samen met manager Amsterdam Centraal, Irma Winkenius. De NS Harmonie zorgde tijdens de opening voor de muzikale omlijsting.

Speciaal voor dit moment is een foto-expositie samengesteld van de renovatie en restauratie. Daarnaast zijn gratis rondleidingen gegeven in de Koninklijke Wachtkamer. Via de Facebook pagina van Amsterdam Centraal zijn mensen hierop geattendeerd. Zo'n 750 mensen hebben hiervan gebruik gemaakt.