Markante P+R station Driebergen Zeist geopend 

Vanaf 13 november parkeren automobilisten in een nieuwe P+R nabij station Driebergen-Zeist. Na een testperiode met de gebruikelijke kinderziektes hebben we woensdag 22 november de parkeergarage geopend feestelijk met partners, relaties en omwonenden.
 
Einde parkeerprobleem
Het was er tot voor kort vaak spannend of er plek is en enige stuurmanskunst was soms vereist om je auto in het laatste vrije hoekje te prikken. Maar vanaf 13 november parkeren treinreizigers vlakbij station Driebergen-Zeist met de zekerheid van een parkeerplek. Droog, veilig, makkelijk en dichtbij. NS heeft hier namelijk een nieuwe parkeergarage geopend met plek voor 600 auto’s. Belangrijk voor de reiziger omdat een goed voor- en natraject van de treinreis voor een groot deel een prettige beleving van de reis bepaalt.
 
Treinreizigers parkeren tegen een gereduceerd tarief in de nieuwe parkeergarage. Meer informatie over de werkwijze en abonnementen loopt via www.qpark.nl/driebergenzeist.
 
het trappenhuis

Een lust voor het oog in de hectiek van de grootschalige verbouwing
De parkeergarage is qua vorm en materiaalgebruik een bijzonder en opvallend gebouw in het stationsgebied, het jongere zusje van de P+R in Zutphen. Het ontwerp en de uitvoering passen goed in deze groene omgeving met monumentale bomen. Bouwbedrijf Aan de Stegge heeft deze parkeergarage binnen 7 maanden opgeleverd. Voor de gebruikers biedt de parkeergarage comfort en veiligheid. En we hebben een belangrijke primeur: de P+R is ook de eerste energieneutrale parkeergarage in Nederland, in het gebruik volledig gevoed door de zonnepanelen op het dak.

Onderdeel van totale metamorfose stationsgebied
De overweg van de Hoofdstraat vormt al jaren een knelpunt in het stationsgebied. Er komt een onderdoorgang onder het spoor en de wegen worden aangepast. Ook worden er twee nieuwe doorgaande sporen gebouwd. Er is eind van deze zomer reeds een nieuw busstation geopend en vanaf 13 november dus ook een nieuwe parkeergarage voor 600 auto’s. Fietsen kunnen in de toekomst geplaatst worden in een nieuwe ondergrondse fietsenkelder met plaats voor 3.000 fietsen. Ook het nieuwe station wordt zoveel mogelijk energieneutraal, onder meer door zonnepanelen op de perronkappen. Lees meer over het totale project op www.stationdriebergenzeist.nl en bekijk het filmpje over de P+R op Youtube.

zonnepanelen op het dak

24 november 2017