Kantoorruimte

Stations en stationsgebieden zijn aantrekkelijke vestigingsplaatsen voor bedrijven. Het zijn vervoersknooppunten in Nederland waar veel economische bedrijvigheid is. Ze zijn vaak centraal gelegen waar alle vormen van vervoer samenkomen en zijn daardoor een prettige ontmoetingsplek.

 

NS Stations heeft diverse panden in haar bezit die ze verhuurt aan bedrijven. Door de aantrekkelijke locaties vlakbij het station en trends als 'het nieuwe werken' kennen de kantoren rond stations gemiddeld genomen een goede bezettingsgraad. Met name organisaties met een duurzaam en maatschappelijk geƫngageerd profiel kiezen steeds vaker voor een kantoor bij het station, vaak in combinatie met NS Business Cards voor de medewerkers.

Alle vastgoed dat in eigendom is van NS en niet bijdraagt aan de transfer-, keten-, verblijf- of commerciƫle voorzieningen voor de reizigers wordt de komende jaren in principe afgestoten. Dit beleid om niet-strategisch vastgoed te verkopen is een aantal jaren geleden al in gang gezet en wordt de komende jaren voortgezet.