NS Stations
Exploitatie van  het station

Exploitatie van het station

Een stationsbezoeker drinkt graag even een kop koffie of verwent zichzelf met iets lekkers. Grote stations bieden daarbij een overzichtelijke en snelle keuze met genoeg variatie; regionale stations voorzien in de basisbehoefte. Wij letten erop dat het retailaanbod voldoende variatie biedt en houden nauwlettend de innovaties en marktontwikkelingen in de gaten.

Wij verhuren de winkelcasco’s op de stations. Inmiddels zijn hier zo’n 250 ‘merken’ te vinden. Van grote ketens, tot kleine zelfstandigen. Daarnaast exploiteren wij een gedeelte van deze winkels ook zelf. Dit zijn de Kiosk, StationsHuiskamer, Julia’s, Rituals, AH to go en Railcatering. Wil je werken bij een van deze winkels? Kijk dan op www.werkenbijns.nl

kartonnen beker
Per week worden gemiddeld 405.000 koppen koffie verkocht
Exploitatie van  het station 6
NS Stations heeft circa 2800 retailmede­werkers
Exploitatie van  het station 3
Meer dan
250 merken
op stations

Grote diversiteit aan winkels

Zo’n 70% van de winkels op stations wordt door andere ondernemers gerund. Naast winkelcasco’s, verhuurt NS Stations ook ruimte aan partners als gemeenten en de verschillende regionale vervoerders. Ook zij kunnen op het station hun aanbod exploiteren. Denk dan aan kaartautomaten, servicewinkels en personeelsverbijven.

Geld dat verdiend wordt met de exploitatie, wordt geïnvesteerd in stations en de stationsomgeving. Om bijvoorbeeld ook op plekken waar minder reizigers zijn, toch een goed serviceaanbod te kunnen leveren.

Handige links

Onze andere 4 pijlers